preskoči na sadržaj
 

Učenička zadruga "Sunce" osnovana je 2008. godine. Cilj zadruge je razvijanje poduzetništva, usvajanje vještina i sposobnosti od ideje do finalnog procesa te druženje i razmjena iskustava.

 

______________________________________

 

Djelovanje zadruge (u početku) odvija se u tri sekcije:

1. keramičare vodi Monika Kačić (grupa održava radionice izrade predmeta od gline)

  

2. sekciju izrade ukrasa vodi Zlatka Pavlić Držanić (različite radionice izrade prigodnih ukrasa)

 

3. skupinu vrtlara i cvjećara vode Renata Šikač i Petra Kresnik (ova grupa održava školski kamenjar i cvjetnjak)

  

 

Učenička zadruga aktivna je na smotrama i raznim lokalnim sajmovima.

  

Djeca aktivno sudjeluju u zadruzi što je prvenstveno i cilj našeg "Sunca". 

smiley

23. listopada 2022.

Naša Učenička zadruga Sunce izlagala je na jednoj od najposjećenijih turističko-gastronomskih manifestacija u našoj županiji - 13. “Štruklijadi, štrudlijadi i kestenijadi 2022.”, preko puta naše škole na Goričkom trgu.
Nakon službenog otvorenja naš štand posjetili su brojni posjetitelji manifestacije i uzvanici: izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica poljoprivrede Marije Vučković, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i naša načelnica Marica Jančić.
U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su učenici Karla, Klara i Jakov sa scenskom igrom "Ivica i Marica na Štruklijadi."
Pogledajte fotografije.

 

13. rujna 2022. 

Učiteljica Renata Šikač i učenici UZ "Sunce" proveli su dan u društvu mladih, kreativnih i veselih zadrugara!
Sudjelovali su na Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Velikoj Gorici.
Ivan Kodžoman i Gabriel Jakolić iz 3. r. i Frane Depikolozvane iz 7. r. predstavili su radove naše zadruge,  podružili se s ostalim zadrugarima, imali svečani ručak i vratili se kući zadovoljni i sretni!

 

26. kolovoza 2022. 

Prije samog početka nove školske godine naša Učenička zadruga "Sunce" počela je sa svojim aktivnostima.

Jučer su učiteljice Monika Kačić i Sandra Rehorović u organizaciji HUUZ-a posjetile Inkluzivnu farmu u Hrastovici i Ekološki centar "Vrata Zrinske gore" u Petrinji.

Inkluzivna farma projekt je vezan za pomoć osobama sa invaliditetom Sisačko-moslavačke županije kojoj je glavni cilj poboljšanje socio-ekonomskih i životnih uvjeta osobama sa invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju. Na farmi stječu kompetencije o uzgoju i branju voća, povrća i aromatičnog bilja i aktivno sudjeluju u vrtlarenju, kopanju, pljevljenju, zalijevanju i općenito brizi za biljke.
Ekološki centar "Vrata Zrinske gore" namijenjen je djeci, studentima i odraslim osobama u svrhu provedbe odgojno-obrazovnih programa, edukacija, prezentacija, znanstvenih istraživanja i sportsko-rekreativnih programa.

Bilo je to vrlo zanimljivo i edukativno iskustvo za naše učiteljice, pogotovo projekt inkluzivne farme koja puno znači osobama sa invaliditetom i njihovim obiteljima. 

Veselimo se novim edukacijama! 

Fotografije s farme i ekološkog centra potražite ovdje.

 

Srpanj 2022.

Iza nas je još jedna uspješna školska godina u kojoj je naša zadruga djelovala u šest sekcija: vrtlari (voditeljica Martina Tolić), keramičari (Renata Šikač), ekogrupa (Iris Radmanić i Sandra Rehorović), domaćinstvo (Sara Krivski), likovna grupa (Irena Topić) i sekcija kukičanja (Monika Kačić). U radu zadruge sudjelovalo je čak 38 % učenika škole.

Ove smo godine, nakon malog zatišja tijekom pandemije, bili vrlo aktivni i sudjelovali na brojnim manifestacijama (lokalnim i županijskim): na manifestaciji u organizaciji općine Marija Gorica pod nazivom „Štruklijada“, božićnom sajmu u našoj školi („Gorička kuglica“), uskrsnom sajmu pod imenom „Gorička pisanica“; na Danu učeničkih zadruga i na Županijskoj smotri  zadrugara na kojoj smo se predstavili sekcijom kukičanja.

Učenici keramičari izradili su poklone za Županijsku smotru iz hrvatskog jezika, za Županijsku smotru zadrugara, za otvorenje Goričkog trga, za sudionike projekta eTwinning te za učitelje naše škole. Izradili smo i kratki film o radu naše zadruge za Božićnu izložbu HULULK-a te film za Županijsku smotru, a prilog o radu naše zadruge bio je predstavljen na dnevniku HRT-a.

Sudjelovali smo i u tri humanitarne akcije (za učenike naše škole i u humanitarnoj akciji SŠ bana Josipa Jelačića).

Tijekom godine dobili smo zahvale i priznanja od Općine Marija Gorica, OŠ Viktorovac, SŠ bana J. Jelačića, za sudjelovanje na projektu eTwinning i na Županijskoj smotri Zagrebačke županije.

Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli radu Učeničke zadruge „Sunce“ u ovoj školskoj godini i veselimo se budućim izazovima! 😊