preskoči na sadržaj
 

27. siječnja 2023.

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, na izbornoj nastavi njemačkog jezika 6. r. je s učiteljicom Marijom Tolić izrađivao Davidovu zvijezdu, a 7. r. je gledao njemački kratkometražni film "Spielzeugland".

 

11. siječnja 2023.

Još nam pristižu božićne čestitke sa svih strana, pune lijepih želja i crteža, zahvaljujući učiteljici Mariji Tolić i učenicima koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika.
Lijep je osjećaj dobiti poštansku pošiljku. Otvaramo, čitamo, radujemo se! Pričvršćujemo "želje" na pano. 
Sjetili su nas se učenici iz obližnjih osnovnih i srednjih škola Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, ali i mi njih. Pisali smo i crtali uoči Božića, ispisivali adrese pošiljatelja i primatelja.
Pošta, marka i čestitka je krenula na put! Hoćemo li obradovati nekoga? S kojeg će se panoa smiješiti nekome naša želja? Zahvaljujemo našim prijateljima, učenicima njemačkog jezika i njihovim učiteljicama na lijepim željama i nadamo se da su primili naše! 
Netko će možda reći, tko još danas piše čestitke, sve je na mobitelu... Pišemo ih mi i uvijek ćemo!
Die Deutsch-Schüler der 4. - 8. Klasse und ihre Frau Tolić


Alles Gute im neuen Jahr! 🤗🎉

 

heart

 

Klagenfurt - u posjetu Minimundusu: In einem Tag um die Welt!


U subotu, 15. listopada, 54 učenika naše škole, onih koji pohađaju izbornu nastavu Njemačkog jezika, ali i drugih koji su im se pridružili, u pratnji učitelja, ravnateljice i još nekoliko putnika, uputili su se u posjet Austriji, točnije u živopisni grad Klagenfurt, glavni grad savezne države Koruške.
Izlet u Klagenfurt organiziran je kako bismo pobliže upoznali austrijsku kulturu i na licu mjesta testirali znanje njemačkog jezika (koliko smo samo puta ponovili „Grüß Gott“!).
Iz Marije Gorice krenuli smo ujutro, u 7:15, i vozili se udobnim autobusom kroz Sloveniju, a nakon skoro 8 km dugačkog tunela kroz Karavanke, našli smo se u Austriji.
U pratnji je bila i naša vodičica Janja i izlagala nam zanimljivosti o povijesti Slovenije i Austrije, kao i o povijesti samoga Klagenfurta. Odmah po dolasku uputili smo se u Minimundus gdje smo proveli nekoliko dinamičnih sati u razgledavanju svjetski poznatih građevina u malom, a među mnogobrojnim znamenitostima pronašli smo i svjetionik iz Pule i crkvu Sv. Marka iz Zagreba.
"Putovanje oko svijeta u jednom danu“ nekima nije bilo dovoljno pa su izbrojili još nekoliko eura za panormaski kotač... Na samom kraju otkrili smo i 4D-kino, ali vremena je bilo još samo za ludo spuštanje niz tobogan! Slijedio je odlazak u razgledavanje centra Klagenfurta kamo smo stigli oko 14 sati. Ponovno „cipelcugom“... Lindwurmbrunnen am Neuen Platz, Fußgängerzone, Stadtpfarrkirche St. Egid... glad i žeđ utažili smo iz ruksaka, neki u neizbježnom McDonald'su, a nekolicina je tražila Bratwurst mit Semmel, Zimtschnecke und Powideltascherl... Mahlzeit! Kako su točno učenici u manjim skupinama proveli jedan slobodan sat u Klagenfurtu, nakon zajedničkog razgledavanja, saznat ćemo vjerojatno ovaj tjedan u školi. A da si žele osigurati povratak u taj alpski gradić nevjerojatno lijepo uređenih pročelja i krovova uvjerili su nas bacivši prije odlaska po koji cent u zdenac muške varijante naše Mandice – Wörtherseemandl! Ponovno u bus, iza nas ostaje Klagenfurt i obrisi Wörthersee Stadiona na kojem smo 2008. na Europskom nogometnom prvenstvu pobijedili Njemačku 2:1, a potom izgubili od Turske. Krećemo prema Vrbskom jezeru - Wörthersee, kako bismo se ukrcali na brod i obišli jezero vozeći se 105 minuta do Veldena. Vjerojatno su mnogi pomislili da smo na moru, voda jezera ljeskala se pred nama obasjana pokojom zrakom sunca i širila toplinu, mnogi šetači i sportaši uživali su na obali, a bijeli brod nas je čekao! Uživali smo u u pogledu na živopisna, alpska naselja u kojima je brod pristajao, putnici su silazili i ulazili, susretali smo ribarske čamce i glisere, vozili se kraj otočića... prepoznali smo austrougarski štih starih vila i ljetnikovaca i pomislili na našu Opatiju. Puni dojmova i oduševljenja pristali smo u Veldenu, biseru na Vrbskom jezeru, gdje nas je čekao naš autobus te smo se u 18 sati zaputili u našu Domovinu i kući se sretno vratili oko 21 sat.
Hvala roditeljima koji su nam omogućili ovako zanimljivo putovanje u Austriju, kao i organizatorima putovanja na kvalitetnom putovanju. Veselimo se budućim izletima i nadamo se da će odlazak u gradove njemačkog govornog područja postati tradicija.

frau Marija Tolić

Svakako pogledajte sve fotografije!

 

heart

10. listopada 2022. 


Lehrerin Marija Tolić je s polaznicima njemačkog jezika iz 7. r. priredila pravi mali Oktoberfest
Učenici su zajedno s učiteljicom Marijom napravili jabučni kolač i salatu od krumpira, uz veliku podršku naše kuharice Barice. 
Uživalo se i u kobasicama i perecima, a nazdravljalo kriglama Spezija. 

Zum Wohl!

Sve fotografije potražite ovdje.

heart

HIMNA ŠKOLE

Vukovar 1991. - 2024.


Marijagorički cvrkut


Dokumenti škole

Termini informacija

Preporuke

 

„ŠeR - Školski e-Rudnik“. Riječ je o jedinstvenoj aplikaciji preko koje će zainteresirana javnost imati pristup određenome setu statističkih podataka iz e-Matice o svim školama u Hrvatskoj. Ova aplikacija veliki je korak prema digitalizaciji i dodatnom otvaranju Ministarstva znanosti i obrazovanja zainteresiranoj javnosti.

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiZWE3YTE4OWQtOWJmNC00OTJmLWE2MjktYTQ5MWJlNDNlZDQ0IiwidCI6IjJjMTFjYmNjLWI3NjEtNDVkYi1hOWY1LTRhYzc3ZTk0ZTFkNCIsImMiOjh9


Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


TražilicaAnketa
Jeste li zaljubljeni?
Korisni linkovi
Korisni programi
 • Acrobat Reader
 • WinRAR
 • Antivirus
 • VLC

Korisni download lin...
 • download
 • Sjedi5

preskoči na navigaciju