preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića - Marija Gorica

Login
Marijagorički cvrkut

 

Termini informacija

Termini informacija za roditelje

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Jeste li zaljubljeni?Preporuke

 

„ŠeR - Školski e-Rudnik“. Riječ je o jedinstvenoj aplikaciji preko koje će zainteresirana javnost imati pristup određenome setu statističkih podataka iz e-Matice o svim školama u Hrvatskoj. Ova aplikacija veliki je korak prema digitalizaciji i dodatnom otvaranju Ministarstva znanosti i obrazovanja zainteresiranoj javnosti.

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiZWE3YTE4OWQtOWJmNC00OTJmLWE2MjktYTQ5MWJlNDNlZDQ0IiwidCI6IjJjMTFjYmNjLWI3NjEtNDVkYi1hOWY1LTRhYzc3ZTk0ZTFkNCIsImMiOjh9

Korisni linkovi
Korisni programi
Korisni download lin...
Static HTML
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Priprema za izvanredne situacije edukacijom učenika te vježbe civilne zaštite i evakuacije
Autor: Sabina Rubinić, 5. 2. 2021.

OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici i Stožer CZ-a Općine Marije Gorice od 18. siječnja 2021. godine provode pripreme učenika za izvanredne situacije edukacijom svih učenika razredne i predmetne nastave te vježbe civilne zaštite i evakuacije.

            Slijedom navedenog, provođenje nastave prema A modelu (svi učenici su u školi) u uvjetima povećane osjetljivosti učenika zbog niza potresa, razrednici su na Satovima razrednika prikazivali prezentaciju „Priprema za izvanredne situacije“ i „Učenici i potres“ u kojima je na zanimljiv i pristupačan način pojašnjeno postupanje u slučaju potresa. Nakon toga provedena je analiza sigurnih i nesigurnih mjesta u učionicama, drugim prostorijama škole i predviđenim zbornim mjestima u blizini škole te daljnjim postupcima dok učenike ne preuzmu roditelji. Sigurna mjesta za sklanjanje u učionici u pravilu su školske klupe, nosivi zidovi i grede, dok treba izbjegavati staklene površine, prozore i pregradne zidove. Potrebno je ukloniti sve teške predmete koji mogu pasti sa ormara, pričvrstiti predmete poput okvira sa slikama, ploča i visećih elemenata. U slučaju potresa odabire se najbliže mjesto za sklanjanje. Nakon prestanka potresa pristupa se izlasku iz zgrade na način propisan planovima evakuacije.

Danas smo, sljedom svega navedenog, u suradnji sa Stožerom CZ-a Općine Marija Gorica proveli 3. vježbu evakuacije te su učenici izlazili kroz četiri unaprijed određena izlaza evakuacije na tri različita zborna mjesta.

Pohvaljujemo sve naše učenike i djelatnike škole na brzom i sabranom postupanju nakon simuliranog znaka za potres.

Pogledajte fotografije na našoj Facebook stranici.

Prezentacije:
Priprema za izvanredne situacije
Učenici i potres

 

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju