preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića - Marija Gorica

Login
Marijagorički cvrkut

 

Termini informacija

Termini informacija za roditelje

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Jeste li zaljubljeni?Preporuke

 

„ŠeR - Školski e-Rudnik“. Riječ je o jedinstvenoj aplikaciji preko koje će zainteresirana javnost imati pristup određenome setu statističkih podataka iz e-Matice o svim školama u Hrvatskoj. Ova aplikacija veliki je korak prema digitalizaciji i dodatnom otvaranju Ministarstva znanosti i obrazovanja zainteresiranoj javnosti.

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiZWE3YTE4OWQtOWJmNC00OTJmLWE2MjktYTQ5MWJlNDNlZDQ0IiwidCI6IjJjMTFjYmNjLWI3NjEtNDVkYi1hOWY1LTRhYzc3ZTk0ZTFkNCIsImMiOjh9

Korisni linkovi
Korisni programi
Korisni download lin...
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Odluka o provođenju nastave na daljinu po modelu "C"
Autor: Nikolina Malnar, 14. 12. 2020.

 

REPUBLIKA HRVATSKA

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

OSNOVNA ŠKOLA ANTE KOVAČIĆA

Gorički trg 3

10299 Marija Gorica

 

KLASA: 113-07/20-01/2

URBROJ: 238/19-120-20-1

Marija Gorica, 14. 12. 2020.

 

            Na temelju članka 7. Zakona o radu („Narodne novine“ br. 93/14, 127/17 i 98/19), članka 125.  Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ br. 87/08 – 64/20.), te članka 57. Statuta OŠ Ante Kovačića, a vezano uz Odluku o načinu izvođenja nastave u OŠ i SŠ i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 (MZO rujan 2020. godine), uz suglasnost nadležnog Epidemiologa Zagrebačke županije, Školske liječnice i Lokalnog stožera Općine Marija Gorica, ravnateljica OŠ Ante Kovačića, Jasna Horvat, dana 14. prosinca 2020. godine donosi

 

 

O D L U K U  O

PROVOĐENJU NASTAVE NA DALJINU PO MODELU „C“

 

I.

Ovom Odlukom uređuje se privremeni rad kod kuće i kontinuirano i nesmetano obavljanje poslova vezanih uz funkcioniranje OŠ Ante Kovačića (u daljnjem tekstu: Škola)  u uvjetima bitno promijenjenih okolnosti u vezi s pojavom korona virusa COVID-19 u periodu od 14. prosinca 2020. – 23. prosinca 2020. godine.

 

II.

Radnici škole čije fizičko prisustvo privremeno nije nužno za funkcioniranje Škole su učitelji i stručni suradnici.

U OŠ Ante Kovačića, u periodu od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine odnosno do kraja prvog obrazovnog  razdoblja nastava se izvodi po modelu C za učenike od 1. – 8. razrednog odjela.

 

                                                                III.

Zaposlenici koji obavljaju poslove na svom radnom mjestu su:

 

1. Ravnateljica škole

2. Administrativno osoblje  – tajništvo i računovodstvo

3. Tehničko osoblje

 

IV.

Učitelji razredne nastave, predmetne nastave i stručne suradnice, u obvezi su nastavu izvoditi od kuće sukladno propisanom rasporedu rada i biti dostupni Poslodavcu u okviru radnog vremena.

 

V.

Radnici su dužni pridržavati se svih sigurnosnih i zdravstvenih mjera u skladu s Zakonom o radu, Zakonom o zaštiti na radu,Zakonom o zaštiti pučanstva odzaraznih bolesti te drugih zakona i propisa i preporukaHZZJZ.

U skladu s Zakonom o radu radnici su dužni obavijestiti poslodavca o bolesti ili drugoj okolnosti koja ga onemogućuje ili bitno ometa izvršenje obveza iz Ugovora o radu ili koja ugrožava život ili zdravlje osoba s kojima u obavljanju ugovorenih obveza dolaze u kontakt.

Prema Zakonu o zaštiti na radu obveza je radnika da ispoštuje izvršavanje obveze iz radnog odnosa s dužnom pažnjom te da pri tome vode računa o svojoj sigurnosti i zaštiti zdravlja kao i sigurnosti i zaštiti zdravlja ostalih radnika.

 

VI.

Škola je za radnike koji rade u školi dužna osigurati higijenske i ostale uvjete rada, za rad na siguran način koji ne ugrožava zdravlje radnika u skladu s posebnim Zakonomi drugim propisima. Sukladno odluci o proglašenju epidemije COVID-19 te obvezama iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti poslodavac je dužan pratiti upute HZZJZ i preporuke Stožera civilne zaštite RH i drugih nadležnih tijela. Obveza je škole organizirati i provoditi zaštitu na radu vodeći pri tome računa o prevencijirizika.

 

VII.

0dgovorna osoba za provođenje mjera zaštite i sprječavanja širenja zaraze kao i za provođenje poslova iz ove Odluke je ravnateljica Škole.

 

VIII.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i vrijedi do opoziva,  a  objavljuje se na web stranici i  oglasnoj  ploči Škole te dostavlja svim radnicima.

 

 

    Ravnateljica

                                                                                                                                Jasna Horvat, mag.prim.educ.                                                                               

 

 

 

Dostaviti:

  • svim radnicima
  • web stranica Škole

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju