preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića - Marija Gorica

Login
Termini informacija

Termini informacija za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Jeste li zaljubljeni?Preporuke

 

„ŠeR - Školski e-Rudnik“. Riječ je o jedinstvenoj aplikaciji preko koje će zainteresirana javnost imati pristup određenome setu statističkih podataka iz e-Matice o svim školama u Hrvatskoj. Ova aplikacija veliki je korak prema digitalizaciji i dodatnom otvaranju Ministarstva znanosti i obrazovanja zainteresiranoj javnosti.

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiZWE3YTE4OWQtOWJmNC00OTJmLWE2MjktYTQ5MWJlNDNlZDQ0IiwidCI6IjJjMTFjYmNjLWI3NjEtNDVkYi1hOWY1LTRhYzc3ZTk0ZTFkNCIsImMiOjh9

Korisni linkovi
Korisni programi
Korisni download lin...
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Generacija NOW " OŠ Ante Kovačića
Autor: Nikolina Malnar, 23. 10. 2020.

Kovačići sudjeluju u projektu Generacija NOW

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi Internet of Things (IoT) natječaj pod nazivom Generacija NOW. U projektu sudjeluju osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge i druge edukacijske ustanove koje rade s djecom i mladima iz cijele Republike Hrvatske.

 Stoga nas je posebno obradovala vijest kako je između velikog broja prijava i motivacijskih pisama izborno povjerenstvo IRIM našu školu odabralo za sudjelovanje u ovogodišnjem programu Generacija NOW 2020./2021. Cilj projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

Svi sudionici projekta (stotinjak ustanova u Hrvatskoj) dobit će donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme i edukaciju. Naši učenici koji sudjeluju u programu Generacija NOW bit će okupljeni u projektnom timu uz mentorsku podršku učitelja informatike Višeslava Račića te izraditi  dva IoT projekta:

-          Školski projekt - projektni tim osmišljava konkretnu kreativnu projektnu ideju baziranu na IoT tehnologiji koju će razraditi primjenom donirane opreme. Tema školskog projekta je slobodna te projektni tim može krenuti u realizaciju školskog projekta po zaprimanju donacije IoT opreme. Školski projekt se prezentira na završnoj izložbi radova.

-          Kreativni natječaj - projektni tim osmišljava kreativni IoT projekt na zadanu temu. Učenici će pokazati svoju kreativnost i vještine korištenja STEM znanja, kreativno rješavanje problema i učenje putem istraživanja izradom kreativnih Internet of Things projekata različite složenosti.

Projektnom timu želimo puno uspjeha u istraživanju, inovacijama i kreativnosti!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju