preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića - Marija Gorica

Login
Termini informacija

Termini informacija za roditelje

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Jeste li zaljubljeni?Preporuke

 

„ŠeR - Školski e-Rudnik“. Riječ je o jedinstvenoj aplikaciji preko koje će zainteresirana javnost imati pristup određenome setu statističkih podataka iz e-Matice o svim školama u Hrvatskoj. Ova aplikacija veliki je korak prema digitalizaciji i dodatnom otvaranju Ministarstva znanosti i obrazovanja zainteresiranoj javnosti.

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiZWE3YTE4OWQtOWJmNC00OTJmLWE2MjktYTQ5MWJlNDNlZDQ0IiwidCI6IjJjMTFjYmNjLWI3NjEtNDVkYi1hOWY1LTRhYzc3ZTk0ZTFkNCIsImMiOjh9

Korisni linkovi
Korisni programi
Korisni download lin...
Static HTML
vijesti
Snjegovići iz produženog boravka
Maja Kralj / datum: 22. 1. 2021. 18:54
Učenici iz produženog boravka cijeli tjedan priželjkuju snijeg i pomalo žale što su se njihovi snjegovići otopili. Zato su s učiteljicom Mihaelom slikali pahuljice i njima ukrasili razredni pano, čitali priče o zimi i pogledali crtani film "Srce u snijegu". Razgovarali su i o tome zašto se snjegovići tope i povezali to s toplim i hladnim bojama. Naslikali su svoje snjegoviće, ali i one koji su se otopili.
Držimo fige da ove zime snjegoviće ne gledamo samo na papiru. 😉 ☃️

[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak
Sabina Rubinić / datum: 22. 1. 2021. 14:59

U utorak, 26. siječnja, u 18 sati, putem aplikacije Zoom, održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenika 8. razreda. Na sastanku će naša pedagoginja održati predavanje o upisu učenika u srednju školu.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan zagrljaja
Maja Kralj / datum: 22. 1. 2021. 14:16

O, kako smo se grlili svi zajedno 21. siječnja prije godinu dana! Tko bi rekao da će nam ove godine to biti onemogućeno.
No, grliti se može i riječima, nježnim pogledom, lijepom porukom, osmijehom...
Pogledajte samo kako su Međunarodni dan zagrljaja obilježili učenici produženog boravka s učiteljicom Mihaelom! Odlična ideja! 👌 

Svima šaljemo jedan veeeeliki virtualni zagrljaj! 🤗


[OPŠIRNIJE]Poštujte naše znakove
Administrator / datum: 21. 1. 2021. 12:19

Od 1995. godine MUP svake školske godine provodi akciju Poštujte naše znakove, kojom se želi zaštititi najugroženiju skupinu sudionika u prometu - djecu. Pritom se apelira i na odrasle, prvenstveno vozače raznih vozila, da posebno pripaze na najmlađe sudionike u prometu. 

Zbog trenutne epidemiološke situacije svim školama je poslana poveznica/CD s  edukativnim spotom Poštujte naše znakove.

Policijska službenica Policijske postaje Zaprešić danas je učenicima 1. razreda poklonila i reflektirajuće prsluke koji su pribavljeni iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, s ciljem njihove zaštite i boljeg uočavanja od strane vozača kada sudjeluju u prometu.

 


[OPŠIRNIJE]Produženi boravak
Maja Kralj / datum: 19. 1. 2021. 13:50

S jučerašnjim danom ponovno je počeo raditi i Produženi boravak, za učenike 1. i 2. r., prema odluci Općinskog vijeća Marije Gorice i uz suglasnost Zagrebačke županije. 
Jako nas veseli da u Produženom boravku opet radi učiteljica Mihaela Krivak.


[OPŠIRNIJE]Hvala donatorima!
Administrator / datum: 18. 1. 2021. 14:03

Tijekom zimskih praznika u svim prostorijama u školskoj zgradi završena je zamjena dotrajalih elektroinstalacija s novom LED rasvjetom te su postavljena nova rasvjetna tijela.


U učionici 1. razrednog odjela i produženog boravka, u učionici 5. razrednog odjela i u školskoj knjižnici te na školskom hodniku postavljene su obloge uz gornje rubove zidova kako bi se estetski uredili prostori u kojima svakodnevno borave učenici. 


U našoj najvećoj i najstarijoj učionici na katu složili smo novoobnovljene školske klupe koje su se u prošlosti koristile u nastavi Tehničke kulture.

Dotrajale žute fronte obradio je i prebojao djed naših učenika, gospodin Josip Pavor iz Trstenika, a materijal za njihovu obnovu donirala je mama naših učenika, gospođa Irena Žunec iz Marije Gorice. Zahvaljujući ovoj donaciji imamo novi komplet namještaja za jednu učionicu te  iskreno zahvaljujemo našim donatorima na pomoći!


U lipnju 2021. godine, nakon završetka nastavne godine, planiramo krečiti učionice i hodnike škole te  molimo donatore da nam svojim donacijama, radom i materijalom pomognu u sljedećoj akciji uređenja naše škole!


[OPŠIRNIJE]Preventivne aktivnosti postupanja u slučaju potresa
Nikolina Malnar / datum: 18. 1. 2021. 12:05
Preventivne aktivnosti postupanja u slučaju potresa
Prvoga nastavnoga dana na početku 2. polugodišta u razrednim odjelima razredne nastave razrednici su s učenicima proveli temu Kako se ponašati tijekom, za vrijeme i nakon potresa. Pripremili smo upute i vježbe sukladne našem Planu evakuacije i spašavanja, a prvenstveni je cilj vježbati i naučiti sve učenike nužnom ponašanju u slučaju elementarne nepogode.
U suradnji sa Stožerom civilne zaštite Općine Marija Gorica proveli smo i vježbu evakuacije kako bi učenici bili uvježbani za brzo i sigurno napuštanje školske zgrade.
Vježbu evakuacije provest ćemo i krajem radnoga tjedna.
Slike su na našoj fb stranici https://www.facebook.com/osantekovacica
 

[OPŠIRNIJE]Brošura Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa
Nikolina Malnar / datum: 18. 1. 2021. 07:33

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba izradila je publikaciju  Djeca i obitelj prije, tijekom i nakon potresa /upload/os-akovacica-mgorica/images/newsimg/1221/File/Djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa-5MB.pdf s ciljem oporavka i ponovne uspostave sigurnosti u životu vas i vaše obitelji. Publikacija je interaktivna pa uz psihoedukaciju predlaže i aktivnosti s djecom.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE NA POČETKU DRUGOG POLUGODIŠTA
Administrator / datum: 15. 1. 2021. 13:48

Dragi učenici i roditelji,

prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Odluci Zagrebačke županije, drugo polugodište počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine.
Drugo polugodište u našoj školi započinje u jutarnjoj smjeni prema sljedećem rasporedu:

- učenici od 1. do 4. r. imaju nastavu uživo prema modelu A, do 31. siječnja 2021. godine. U prvom radnom tjednu nastava se odvija prema B rasporedu. Raspored školskog autobusa je nepromijenjen.

Učenici će prvoga dana nastave dobiti naputke o ponašanju u slučaju potresa te ćemo provesti kratku evakuacijsku vježbu.


- učenici od 5. do 8. razrednog odjela imaju nastavu na daljinu prema modelu C, do 31. siječnja 2021. godine, putem aplikacije Teams. U prvom radnom tjednu nastava se odvija prema A rasporedu.

Od ponedjeljka počinje s radom i Produženi boravak za učenike 1. i 2. r., prema odluci Općinskog vijeća Marije Gorice i uz suglasnost Zagrebačke županije. 
Produženi boravak radi od 11.30 do 17 sati.

Školska knjižnica otvorena je za sve učenike utorkom i četvrtkom te svaku drugu srijedu od 8.45 do 14.45.

I nadalje se pridržavamo protokola o radu škole i upute o organizaciji rada u školi u uvjetima povezanima s COVID - 19.

Želimo vam uspješan, zdrav i miran početak drugog polugodišta!


ravnateljica Jasna Horvat


[OPŠIRNIJE]Sigurno u školu
Administrator / datum: 15. 1. 2021. 13:46
Poštovani roditelji, dragi naši učenici!
Škola je, nakon detaljno obavljenog statičkog pregleda zgrade, dobila suglasnost za daljnje korištenje te je sigurna za boravak učenika i djelatnika.
 

[OPŠIRNIJE]Zajedno u dobru, zajedno u zlu!
Administrator / datum: 5. 1. 2021. 17:19
Uime naše Učeničke zadruge Sunce, dio potrepština prikupljenih u Mariji Gorici pridružili smo humanitarnoj akciji Srednje škole bana Josipa Jelačića u Zaprešiću.
Sve prikupljene potrepštine namijenjene su učeničkim zadrugama Sisačko-moslavačke županije.
Zajedno u dobru, zajedno u zlu!
 
(Na mrežnoj stranici Zagrebačke županije možete pročitati više o zadrugarima humanitarcima:

[OPŠIRNIJE]3. akcija prikupljanja donacija
Administrator / datum: 5. 1. 2021. 11:49

Nastavlja se zajednička humanitarna akcija Općine Marija Gorica, Župe Blažene Djevice Marije od Pohođenja - Marija Gorica, Vatrogasne zajednice Marija Gorica, svih marijagoričkih uduga i naše škole.
Zajedno možemo sve! heart


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija učeničkih zadruga
Administrator / datum: 3. 1. 2021. 18:51
I naša Učenička zadruga Sunce odazvat će se akciji zaprešićke Učeničke zadruge Ban.
Podsjećamo i da se akcija prikupljanja donacija u Mariji Gorici nastavlja sutra, u garaži naše škole od 9 do 18 sati.
 

[OPŠIRNIJE]SMJERNICE ZA RODITELJE: Potres – kako si možemo pomoći?
Nikolina Malnar / datum: 30. 12. 2020. 12:34


[OPŠIRNIJE]Humanitarni poziv Općine Marija Gorica
Administrator / datum: 30. 12. 2020. 09:57

Općina Marija Gorica u suradnji sa Stožerom CZ Općine Marija Gorica, VZO Marija Gorica, Doborovljnim vatrogasnim društvima Marija Gorica, Bijela Gorica i Trstenik, OŠ Ante Kovačića, Župom BDM od Pohoda i Udrugama s područja Općine Marija Gorica prikupljat će dana 30. 12. 2020. godine u vremenu od 9 do18 sati pomoć za stradale stanovnike s područja Sisačko-moslavačke županije u garaži OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici. 


Novčane donacije uplaćuju se na račun koji je javno dostupan na službenim Internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.


Voditelj zavoda za transfuziju napominje kako je potrebna krv svih krvnih grupa. Svi oni koji su u mogućnosti darovati krv mogu to učiniti u Petrovoj 3, sutra i prekosutra od 8 do 19 sati, a u subotu do 15 sati.


Načelnica Marica Jančić


[OPŠIRNIJE]#53nja u srcu!
Nikolina Malnar / datum: 29. 12. 2020. 21:18
 
Poštovani roditelji, dragi naši učenici! Uz veliku tugu za ljudskim žrtvama i radi velike materijalne štete nakon razornog potresa u Petrinji, Sisku, Glini i cijeloj Banovini, spremni smo se solidarno pridružiti svima koji u ovome trenutku pružaju pomoć i donacije osobama pogođenima potresom. Uz preporuke Hrvatskog crvenog križa, u ovome trenutku pozivamo sve koji mogu pomoći novčanom donacijom, svatko prema svojim mogućnostima. Donacije svoje uplate moguće je uplatiti na račun na poveznici.
Prema uputama HCK donacije materijalne humanitarne pomoći prikupljat ćemo naknadno. Cijenimo svaki vaš prilog i pomoć koju ćemo zajedno pružiti ljudima pogođenima potresom. Cijela Hrvatska ponovno će pokazati veliko srce te ćemo se ujediniti u trenutku ove razorne elementarne nepogode.
Uz iskrenu zahvalu, ravnateljica Jasna Horvat.

[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Administrator / datum: 23. 12. 2020. 09:55

Na ovoj poveznici pogledajte čestitku

koju smo pripremili za sve vas.

Svako dobro! 


[OPŠIRNIJE]Pisma domu za starije
Maja Kralj / datum: 22. 12. 2020. 12:57

I naša se škola odazvala lijepoj, nedavno pokrenutoj akciji pisanja pisama starijim osobama.
Male poruke, crteže i čestitke poslali su prvašići s učiteljicom Renatom u Obiteljski dom za starije Pintar.

Oni malo veći, učenici 3. r., s učiteljicom Sanjom pisali su prava pisma korisnicima nama najbližeg doma za starije.
Sitnica i lijepa gesta koja nekome može uljepšati dan i olakšati dane provedene u samoći i izolaciji. 
Poštujemo fizičku udaljenost, ali onu među srcima pokušavamo učiniti što bližom. ♥️


[OPŠIRNIJE]Rođendan Stjepana Jakševca
Administrator / datum: 16. 12. 2020. 15:45
Na današnji dan, 16. prosinca 1916. godine, na Svetome Križu rodio se hrvatski književnik Stjepan Jakševac.
U spomen i zahvalnost povodom Jakševčeva rođendana objavljujemo njegovu pjesmu na kajkavskoj ikavici "Balada o kokotičku" te fotografiju pjesnika i njegove majke.

BALADA O KOKOTIČKU

H nedilu sam tak veseu
se speu domom na brik!
Čirišja je precvala
i bila je tak bila –
kak da je opau snig!
Mama ni znala
kaj bi mi dala
pak je kokotička
šaroga kukurička
kaj ga je tak rada
tak rada imala -
zaklala.
O, mama draga
tak mi je bilo žau
da sam za kokotičkum
skorom zaplakau
a nis pokazat smiu –
tak sam žalostan biu
i suze komaj skriu
kat mi je prid očmi
kak matul zgubleni
kak vitar črleni
z krvi poškropleni
letiu letiu ...
Kat sam polahko
te večeri
z briga se spuščau
na cuk sam išau
skup z dvi žalosti –
za mamum
kaj pak je sama
za kokotičkum
kaj ga več ni.

[OPŠIRNIJE]Podjela poklona
Administrator / datum: 16. 12. 2020. 15:27

Zbog trenutne epidemiološke situacije, prigodni poklon-paketi djeci predškolskog uzrasta (od 1 do 7 godina) koja ne pohađaju dječji vrtić, učenicima od 1. do 8. razreda i djeci s područja Općine Marija Gorica koja pohađaju OŠ Ivana Perkovca, podijelit će se u ponedjeljak, 21. prosinca 2020. godine, ispred sportske dvorane OŠ Ante Kovačića u vremenu od 12 do 15 sati.

Molimo roditelje i učenike koji će sami preuzimati poklone da se prilikom preuzimanja pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera (nošenje zaštitne maske i socijalna distanca).


načelnica
Marica Jančić


[OPŠIRNIJE]Akcija prikupljanja starog papira itekako se isplatila
Maja Kralj / datum: 15. 12. 2020. 10:52
Kakav krasan poklon ispod bora! 😍🤩
Na kraju ove kalendarske godine ubiremo plodove s početka. Naime, još u siječnju, na početku drugog polugodišta, imali smo veliku akciju prikupljanja starog papira.
Akcija se protegla sve do kraja prošle nastavne godine. Zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su sudjelovali, za prikupljeni papir dobili smo 1675,00 kn. Tim smo novcem kupili nove lektirne naslove za školsku knjižnicu. Recikliranje u najboljem obliku; od staroga papira – novi papir! ♻️
Tako će i iduće generacije učenika imati koristi od ovogodišnje akcije.
Pozivamo vas da i dalje budete dio naše školske priče jer zahvaljujući vašoj podršci dajemo još više od sebe. ❤️

[OPŠIRNIJE]Vrijedni zadrugari
Maja Kralj / datum: 14. 12. 2020. 12:01

Naša Učenička zadruga Sunce bila je vrijedna i ovo polugodište.

Pripremali su se i za božićni sajam, između ostalog. Zbog trenutne situacije sajma neće biti, pa je prošli tjedan u školu postavljen prigodni izložbeni stol. Ovako se trudu naših zadrugara možemo diviti preko fotografija.


[OPŠIRNIJE]Odluka o provođenju nastave na daljinu po modelu "C"
Nikolina Malnar / datum: 14. 12. 2020. 09:25

 

REPUBLIKA HRVATSKA

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

OSNOVNA ŠKOLA ANTE KOVAČIĆA

Gorički trg 3

10299 Marija Gorica

 

KLASA: 113-07/20-01/2

URBROJ: 238/19-120-20-1

Marija Gorica, 14. 12. 2020.

 

            Na temelju članka 7. Zakona o radu („Narodne novine“ br. 93/14, 127/17 i 98/19), članka 125.  Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ br. 87/08 – 64/20.), te članka 57. Statuta OŠ Ante Kovačića, a vezano uz Odluku o načinu izvođenja nastave u OŠ i SŠ i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 (MZO rujan 2020. godine), uz suglasnost nadležnog Epidemiologa Zagrebačke županije, Školske liječnice i Lokalnog stožera Općine Marija Gorica, ravnateljica OŠ Ante Kovačića, Jasna Horvat, dana 14. prosinca 2020. godine donosi

 

 

O D L U K U  O

PROVOĐENJU NASTAVE NA DALJINU PO MODELU „C“

 

I.

Ovom Odlukom uređuje se privremeni rad kod kuće i kontinuirano i nesmetano obavljanje poslova vezanih uz funkcioniranje OŠ Ante Kovačića (u daljnjem tekstu: Škola)  u uvjetima bitno promijenjenih okolnosti u vezi s pojavom korona virusa COVID-19 u periodu od 14. prosinca 2020. – 23. prosinca 2020. godine.

 

II.

Radnici škole čije fizičko prisustvo privremeno nije nužno za funkcioniranje Škole su učitelji i stručni suradnici.

U OŠ Ante Kovačića, u periodu od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine odnosno do kraja prvog obrazovnog  razdoblja nastava se izvodi po modelu C za učenike od 1. – 8. razrednog odjela.

 

                                                                III.

Zaposlenici koji obavljaju poslove na svom radnom mjestu su:

 

1. Ravnateljica škole

2. Administrativno osoblje  – tajništvo i računovodstvo

3. Tehničko osoblje

 

IV.

Učitelji razredne nastave, predmetne nastave i stručne suradnice, u obvezi su nastavu izvoditi od kuće sukladno propisanom rasporedu rada i biti dostupni Poslodavcu u okviru radnog vremena.

 

V.

Radnici su dužni pridržavati se svih sigurnosnih i zdravstvenih mjera u skladu s Zakonom o radu, Zakonom o zaštiti na radu,Zakonom o zaštiti pučanstva odzaraznih bolesti te drugih zakona i propisa i preporukaHZZJZ.

U skladu s Zakonom o radu radnici su dužni obavijestiti poslodavca o bolesti ili drugoj okolnosti koja ga onemogućuje ili bitno ometa izvršenje obveza iz Ugovora o radu ili koja ugrožava život ili zdravlje osoba s kojima u obavljanju ugovorenih obveza dolaze u kontakt.

Prema Zakonu o zaštiti na radu obveza je radnika da ispoštuje izvršavanje obveze iz radnog odnosa s dužnom pažnjom te da pri tome vode računa o svojoj sigurnosti i zaštiti zdravlja kao i sigurnosti i zaštiti zdravlja ostalih radnika.

 

VI.

Škola je za radnike koji rade u školi dužna osigurati higijenske i ostale uvjete rada, za rad na siguran način koji ne ugrožava zdravlje radnika u skladu s posebnim Zakonomi drugim propisima. Sukladno odluci o proglašenju epidemije COVID-19 te obvezama iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti poslodavac je dužan pratiti upute HZZJZ i preporuke Stožera civilne zaštite RH i drugih nadležnih tijela. Obveza je škole organizirati i provoditi zaštitu na radu vodeći pri tome računa o prevencijirizika.

 

VII.

0dgovorna osoba za provođenje mjera zaštite i sprječavanja širenja zaraze kao i za provođenje poslova iz ove Odluke je ravnateljica Škole.

 

VIII.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i vrijedi do opoziva,  a  objavljuje se na web stranici i  oglasnoj  ploči Škole te dostavlja svim radnicima.

 

 

    Ravnateljica

                                                                                                                                Jasna Horvat, mag.prim.educ.                                                                               

 

 

 

Dostaviti:

  • svim radnicima
  • web stranica Škole

 


[OPŠIRNIJE]Prijelaz provođenja nastave po MODELU C
Sabina Rubinić / datum: 11. 12. 2020. 14:16
Zbog većeg broja učenika i djelatnika u samoizolaciji i trenutne epidemiološke situacije, a u dogovoru s epidemiologom iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i Stožerom CZ Općine Marija Gorica, OŠ Ante Kovačića prelazi na rad po modelu C - provođenje nastave na daljinu od ponedjeljka, 14. prosinca 2020., do početka zimskih praznika.

Učenici predmetne nastave pratit će nastavu putem aplikacije Teams, a učenici razredne nastave putem svojih razrednih grupa, sve do završetka 1. polugodišta, 23. prosinca 2020. godine.

Drugo polugodište počinje 18. siječnja 2021. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti ravnateljici škole Jasni Horvat, mob 091/ 5327 298.

[OPŠIRNIJE]Izmjena odluke o trajanju zimskih praznika
Maja Kralj / datum: 10. 12. 2020. 10:04

Donesena je i službena izmjena odluke o trajanju zimskog odmora za učenike.
Zimski praznici počinju 24. 12. ove godine i traju do 15. siječnja 2021. g.
Nastava u drugom polugodištu kreće u ponedjeljak, 18. siječnja 2021.

 
 

[OPŠIRNIJE]Josipova prva samostalna izložba
Maja Kralj / datum: 7. 12. 2020. 15:48

Ovoga došašća pripremili smo nešto posebno!  

Ponosni smo i veliko nam je zadovoljstvo što smo našem Josipu Bočaku omogućili prvu samostalni izložbu likovnih radova.

Iznimno nadaren Josip, učenik 6. razreda naše škole, od malih nogu oduševljava svojim likovnim izričajem. Prepoznali su to Josipovi roditelji, ali i škola. Na poticaj ravnateljice škole, Jasne Horvat, i uz podršku Josipove učiteljice likovne kulture, Irene Topić, Josipovi radovi izloženi su u školi i tako čine pravu malu izložbu.

Sigurni smo da će naš mladi umjetnik imati još puno samostalnih izložbi koje ćemo moći vidjeti i uživo, kada ćemo mu moći i čestitati kako treba. Dotad, vjerujemo da ćete u Josipovim radovima uživati i na ovaj način. Hvala i TV Zapad što su se odazvali i što će proširiti glas o Josipovom talentu.

Bravo, Josipe! yes

 


[OPŠIRNIJE]Med za najmedenije :)
Maja Kralj / datum: 7. 12. 2020. 13:45
Prije tri godine Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je projekt “Školski medni dan” namijenjen učenicima prvog razreda osnovne škole, kako bi se ukazalo na važnu ulogu i značaj pčela, pčelarstva i meda.
Tako treću godinu zaredom obilježavamo Školski medni dan 7. prosinca, na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.
Za doručak u školi jedemo med, pričamo o njegovoj hranjivosti, pjevamo pjesme o pčelicama... Učionica prvog razreda pretvorila se u pravu malu košnicu! Svakako pogledajte sve fotografije! 😍
Prvašići su u slatkom paketu Ministarstva poljoprivrede dobili prigodnu slikovnicu i med domaćeg proizvođača zapakiran u "nacionalnu staklenku za med". 🐝🍯

[OPŠIRNIJE]Poruke za svetog Nikolu
Maja Kralj / datum: 6. 12. 2020. 17:08

Kliknite ovdje i pogledajte i poslušajte što naši prvašići poručuju svetom Nikoli (i Krampusu). smiley


[OPŠIRNIJE]Došašće u našoj školi
Maja Kralj / datum: 4. 12. 2020. 18:30
Snijeg svud pada, zvona zvone, srca mlada vesele se… ori se posljednjih dana školom. Putem školskog razglasa preko odmora puštamo najdraže božićne pjesme, škola je već lijepo ukrašena zahvaljujući našim vrijednim učenicima i učiteljima… skoro sve je spremno za najdraži blagdan.
Pustite si i vi dragu božićnu pjesmu, pripremite čaj, koji ukusni kolačić i uživajte u priči ispričanoj fotografijama.
Zima u Mariji Gorici, došašće u našoj školi… ❄️🎄

[OPŠIRNIJE]Tjedan matematike
Maja Kralj / datum: 4. 12. 2020. 12:38
Popularnu manifestaciju “Večer matematike” zamijenila su ove godine Matematička jutra. 🤓
Nismo svi zajedno mogli uživati u matematičkim poslasticama, kao prošlih godina, ali to nimalo ne znači da nam nije bilo zabavno.
Glavna za zabavnu stranu matematike i ove godine bila je naša učiteljica matematike, Marina Poljak. Pripremila je zanimljive matematičke zadatke, igre i mozgalice za učenike nižih i viših razreda.
Cijeli ovaj tjedan na satovima matematike igrale su se razne igre s brojevima, bingo s razlomcima i prostim brojevima, sudoku, domino, mlin, Čovječe ne ljuti se s cijelim brojevima te digitalne igre na tabletima.
Uvježbali smo i provjerili znanje iz matematike i usput se odlično zabavili. 🖐

[OPŠIRNIJE]Naši radovi na virtualnoj izložbi Muzeja Mimara
Maja Kralj / datum: 2. 12. 2020. 12:40

Na mrežnoj stranici Muzeja Mimara otvorena je virtualna izložba dječjih likovnih radova naziva Tradicija i suvremenost –Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece”.

Na likovnom natječaju je još proljetos sudjelovala učiteljica Snježana Vranješ sa svojim učenicima.

Natječaju se odazvalo 80 osnovnih škola i 4 centra za djecu s posebnim potrebama. Pristiglo je 816 učeničkih radova, a 223 rada su odabrana za izložbu. Povjerenstvo za prosudbu odabralo je najbolje radove, dodijelilo 10 nagrada i 20 pohvala učenicima te diplome likovnim pedagozima i školama.

Posebno je pohvaljen rad našega Dominika Glogovića iz 4. r. (na fotografiji).

Na izložbi su još i radovi Dominikovih prijatelja iz razreda: Ive Cimperšak, Josipa Hrusta i Isabele Zorko.

Čestitamo učiteljici Snježani i njezinim malim umjetnicimayes

Izložbu je moguće razgledati cijeli ovaj mjesec na mrežnim stranicama Muzeja Mimara – www.mimara.hr i na mrežnoj stranici Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe – www.uhuli.hr.

Uživajte na izložbi u ljepoti i bogatstvu dječjeg likovnog stvaralaštva i njihovim vizualnim porukama, kažu na stranicama muzeja.

Uživamo i ponosimo se! heart


 


[OPŠIRNIJE]Za Zemljin spas digli smo glas
Maja Kralj / datum: 1. 12. 2020. 12:59
Pristigla je zahvalnica našim učiteljicama razredne nastave i njihovim učenicima za sudjelovanje na prošlogodišnjem likovnom natječaju "Za Zemljin spas ja dižem svoj glas". Čestitamo! 🤗
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Profesionalno usmjeravanje
Sabina Rubinić / datum: 1. 12. 2020. 10:40

Naša pedagoginja započela je s nizom predavanja i radionica za osmaše vezanih uz profesionalno usmjeravanje.


[OPŠIRNIJE]Sakupljanje plastičnih čepova
Sabina Rubinić / datum: 26. 11. 2020. 11:51

Učenici i djelatnici, ali i mještani, i u ovom vremenu pandemije sakupljaju plastične čepove.
Pridružite im se, ako još niste, donesite čepove u školu i pomognite oboljelima od leukemije i limfoma.

Imamo i spremnik za stare baterije koje možete odložiti kod nas, a mi ćemo se pobrinuti da budu pravilno zbrinute, bez zagađivanja okoliša.
Pozivamo vas i da čuvate stari papir, jer ćemo nakon Nove godine organizirati još jednu akciju prikupljanja tog korisnog otpada.


[OPŠIRNIJE]Posađena sadnica Gupčeve lipe
Maja Kralj / datum: 24. 11. 2020. 12:49

Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije poklonio nam je predivan živi suvenir,  sadnicu klona Gupčeve lipe.

Sadnju su danas obavili stručnjaci Hrvatskog šumarskog instituta iz Jastrebarskog.
Sadnica je vegetativna kopija, odnosno sadnica klona Gupčeve lipe proizvedene tehnologijom cijepljenja. Svaku sadnicu prati i Svjedodžba o podrijetlu. Kako piše na svjedodžbi, uzgojem sadnica kloniranjem, geni Gupčeve lipe sačuvani su za sva vremena. 


 


[OPŠIRNIJE]Postavljena sjenila u sportskoj dvorani
Maja Kralj / datum: 24. 11. 2020. 09:06
Priveli smo završetku još jedan projekt, ovoga puta u sportskoj dvorani.
U svrhu zaštite od sunca, postavili smo sjenila na daljinsko upravljanje duž cijele staklene stijene te sada možemo i u jutarnjim satima koristiti dvoranu za prezentacije i video i kino predstave.
Čim nam epidemiološke mjere budu dopuštale, pozivamo vas na prvu filmsku matineju u našoj školi, film smo već odabrali! 😄

 


[OPŠIRNIJE]E-spomenica 2019./20.
Maja Kralj / datum: 20. 11. 2020. 18:24

E-spomenica za školsku godinu 2019./2020., svojevrsni "digitalni spomenar" škole,  dostupna je u Arhivi škole sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. 
E-spomenicu su i ove godine zajedničkim snagama izradili: ravnateljica, učitelj informatike, učiteljica hrvatskog jezika, pedagoginja i knjižničarka.


[OPŠIRNIJE]Promotivni film naše školske zadruge
Maja Kralj / datum: 20. 11. 2020. 18:21
"Učimo od zadrugara - Kako kukičanjem napraviti ogrlicu" naziv je kratkog filma objavljenog na službenom YouTube kanalu Zagrebačke županije.
Film je snimila naša Učenička zadruga Sunce.
Ogrlicu su izradile Mia Botički i Petra Žagmešter uz vodstvo vjeroučiteljice Monike Kačić Alesić. Svakako pogledajte i učite od naših zadrugara!

[OPŠIRNIJE]Radovi u školi
Maja Kralj / datum: 19. 11. 2020. 14:10

U našoj školi su u tijeku radovi na postavljanju žičane i bežične lokalne računalne mreže u sklopu CARNETovog nacionalnog projekta e-Škole kao i kompletna rekonstrukcija elektroinstalacija i rasvjetnih tijela u školskoj zgradi uz potporu Zagrebačke županije.


[OPŠIRNIJE]Vučedolske golubice za Vukovar
Maja Kralj / datum: 19. 11. 2020. 14:08

U tjednu obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara, Mali povjesničari istraživali su vučedolsku kulturu. Uz pomoć učiteljice povijesti i učiteljice biologije izradili su prekrasne vučedolske golubice. 😍🤩

 


[OPŠIRNIJE]Pripreme za blagdan Svetog Nikole
Maja Kralj / datum: 19. 11. 2020. 11:18
Još tjedan-dva i eto nam i svetog Nikole!
Pripreme za svima dragi blagdan počele su na Domaćinstvu. Učenici šivaju čizmice zajedno s učiteljicom Snježanom. Jedva čekamo vidjeti gotove radove!
Za još fotografija kliknite ovdje.

[OPŠIRNIJE]5 godina Dabra
Sabina Rubinić / datum: 19. 11. 2020. 08:16
Učenici naše škole i ove godine sudjelovali su u natjecanju Dabar, koji ove godine proslavlja svoju 5. godišnjicu.
"Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja."
Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, može ih se rješavati i bez informatičkog predznanja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Iz naše škole sudjelovalo je 20-ak učenika od 1. do 7. razreda koji su tijekom proteklog tjedna, svatko u svom terminu, rješavali zadatke. Raduje nas što neki od njih sudjeluju već 3. godinu zaredom. Rezultati će biti objavljeni uskoro.
(https://ucitelji.hr/dabar/)

[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja
Maja Kralj / datum: 17. 11. 2020. 18:15

Cijeli tjedan obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, sutrašnji državni praznik.

Učiteljica povijesti je učenicima viših razreda prikazala prezentaciju i kratki film o Vukovaru i Domovinskom ratu. Učenici su prepričavali iskustva svojih roditelja, baka i djedova iz ratnih godina.

Na satu glazbene kulture pjevale su se domoljubne pjesme.

Čitale su se priče Siniše Glavaševića.

Zajedno s učiteljicom likovne kulture uređen je prigodni pano na glavnom ulazu u školu.

Učiteljice nižih razreda postavile su na školskim panoima radove svojih učenika na temu Vukovara i Domovinskog rata.

Paljenjem lampaša, danas smo odali počast i zahvalnost svim žrtvama stradalima u Vukovaru i Škabrnji ratne 1991. godine, kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama tijekom Domovinskog rata.

Sve fotografije su na Facebook stranici škole.


 


[OPŠIRNIJE]Ride&Bike
Administrator / datum: 17. 11. 2020. 18:08

Danas smo sudjelovali u predstavljanju projekta Ride&Bike na području naše Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi, u Trsteniku, s načelnicom Općine Marija Gorica Maricom Jančić. 🚴

Fotografije pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Sabina Rubinić / datum: 17. 11. 2020. 10:23
U srijedu, 18. studenog, dostojno ćemo obilježiti nacionalni praznik Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
 
Od ove godine 18. studeni je neradni dan.
 
U utorak, 17. studenog, ćemo i kao svake godine zapaliti lampaše ispred naše škole te vas molimo da donesete od kuće lampaš za tu prigodu. Paljenje lampaša organizirat ćemo razred po razred sa svojim razrednicima, predmetnim učiteljima i stručnim suradnicama. Na taj način ćemo odati počast i zahvalnost svim žrtvama stradalih u Vukovaru i Škabrnji te ratne 1991. godine, kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama tijekom Domovinskog rata.
 
U četvrtak, 19. studenog, nastava se održava prema rasporedu.
 
U Mariji Gorici 16. studenog 2020. godine
Ravnateljica:
Jasna Horvat
 

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije
Sabina Rubinić / datum: 16. 11. 2020. 16:44

"Ako tražimo nešto što je svima zajedničko, to je da smo svi različiti."

Na Međunarodni dan tolerancije, koji se od 1996. godine obilježava na današnji dan, učenici drugog i trećeg razreda sudjelovali su u pedagoškoj radionici pod nazivom "Svi smo mi Šarenko".
S obilježavanjem smo započeli još krajem prošlog tjedna kada su učenici četvrtog razreda čitali i razgovarali o toleranciji, a nastavit ćemo i s ostalim razredima tijekom tjedna.


[OPŠIRNIJE]NASTAVLJAMO S LIJEPIM VIJESTIMA - Još jedna velika pohvala našem učeniku!
Nikolina Malnar / datum: 16. 11. 2020. 09:18

Čestitke našem učeniku Dominiku Glogoviću i učiteljici Snježani Vranješ na postignutom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Još jedna prva nagrada!
Maja Kralj / datum: 13. 11. 2020. 19:12

Na prvi likovni natječaj LAG-a SAVA pod nazivom "Poljoprivreda u mom kraju" stigla su 104 rada učenika od 1. do 7. razreda iz osnovnih škola s područja LAG-a. SAVA. 
Svi radovi bili su izrazito kreativni i svaki je bio poseban i lijep na svoj način, javljaju iz LAG-a SAVA i stoga je žiriju bilo iznimno teško odabrati tri najljepša i najkreativnija rada.
Prvu nagradu, pametni sat, osvojio je naš Aleksandar Šakanović iz 3. razreda!  Čestitamo Aleksandru na krasnoj slici (i nagradi) i učiteljici Sanji Hudina na mentorstvu i motivaciji!  


[OPŠIRNIJE]Donacija mandarina
Maja Kralj / datum: 12. 11. 2020. 14:23

Slatkim vitaminskim paketom i ove godine razveselila nas je Udruga umirovljenika Općine Marija Gorica, podružnica iz Kraja Donjega. Zahvaljujemo gospodinu Dragutinu - Karleku Frkancu na dostavi. 🧡


[OPŠIRNIJE]Dan hrvatskih knjižnica
Maja Kralj / datum: 12. 11. 2020. 12:51

Jučer se obilježavao Dan hrvatskih knjižnica. Tom je prigodom nagrađen učenik 3. r., Tin Žlebački, kao NAJposjetitelj naše školske knjižnice protekle godine. Tin je najviše puta bio u školskoj knjižnici i posudio najviše slikovnica i knjiga. Najdraže su mu priče „Izgubio se zeleni pas“ i „Mali šef“. Svima koji baš i ne vole knjige i čitanje poručuje da je to jako dobar način za skratiti vrijeme i riješiti se dosade. 😉


[OPŠIRNIJE]Likovni izaZOOv u 3. razredu
Maja Kralj / datum: 10. 11. 2020. 14:36

Učenici izvannastavne skupine Mali kreativci iz 3. razreda sudjelovali su u tzv. Likovnom izaZOOvu. Tema natječaja je Portret personificirane životinje ili Životinje u pokretu u tehnici stirotisak.

Natječaj je humanitarnog karaktera, a dvanaest odabranih dječjih radova ući će u kalendar nakladničke kuće Alfa za 2021. godinu. 

Bilo je to prvi put da se učiteljica Sanja i njezini učenici susreću s ovom novom tehnikom, ali radovi su ispali itekako dobro!


[OPŠIRNIJE]Priče Vile Jesenke
Maja Kralj / datum: 10. 11. 2020. 14:30

Pogledajte samo ova predstavljanja domaće zadaće iz hrvatskog jezika! Učiteljica Ana Mlinar zadala je učenicima 5. r. da naprave svoju Vilu Jesenku i osmisle priču o njoj. Oduševljeni smo uradcima! 😍🤩


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan ljubaznosti
Sabina Rubinić / datum: 10. 11. 2020. 10:22

Znate li da se 13. studenog obilježava Svjetski dan ljubaznosti?
Mi smo ga počeli obilježavati već danas - ljubaznosti smo posvetili Sat razrednika u 5. razredu. Naučili smo da kada smo ljubazni ne usrećujemo samo sebe već i druge koji tu ljubaznost primaju ili joj svjedoće.

Ne čekajte petak 13., budite ljubazni danas i sutra i prekosutra... svaki dan. I prema drugima, ali i prema sebi.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za korištenje sportske dvorane
Nikolina Malnar / datum: 9. 11. 2020. 12:22

OSNOVNA ŠKOLA ANTE KOVAČIĆA

GORIČKI TRG 3

10299 MARIJA GORICA

 

KLASA: 372-01/20-01/2

URBROJ:238/19-120-20-1

 

TEL: 01/3396-987

FAKS: 01/3392-936

Marija Gorica, 9. 11. 2020.

 

Na temelju Statuta Osnovne škola Ante Kovačića, Marija Gorica, Odluke o ostvarivanju i korištenju vlastitih prihoda škola čiji je osnivač Zagrebačka županija („Glasnik Zagrebačke županije“ broj 33-II/13), Odluke o upravljanju i raspolaganju nekretninama, poslovnim udjelima i dionicama („Glasnik Zagrebačke županije“ broj  4/15 ), Odluke o izmjenama i dopunama odluke o upravljanju i raspolaganju nekretninama, poslovnim udjelima i dionicama („Glasnik Zagrebačke županije“ broj  35/15), te Pravilnika o korištenju školske sportske dvorane,  Osnovna škola Ante Kovačića, Marija Gorica, objavljuje

 

 

JAVNI POZIV

za korištenje - najam termina sportske dvorane OŠ Ante Kovačića u šk. god. 2020./2021.

 

 

I.

Predmet natječaja je korištenje - najam školske sportske dvorane u vrijeme kad se u dvorani ne odvijaju aktivnosti predviđene Godišnjim planom i programom rada škole.

Korištenje školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika može se organizirati samo tijekom vremena kad učenici nisu u školi (vikend i večernji termina nakon završetka nastave radnim danom) s vremenskim odmakom koji će omogućiti da ne dolazi do susretanja vanjskih korisnika s učenicima i djelatnicima škole (primjerice 1 sat pauze između nastave i treninga). Trening je potrebno organizirati sukladno sljedećim uputama: https://www.hzjz.hr/wp-

content/uploads/2020/03/Preporuke_za_trening_pripremne_utakmice_u_zatvorenom_04_06.pdf

 

II.

Na ovaj poziv mogu se javiti svi zainteresirani punoljetni građani Republike Hrvatske bilo kao fizičke osobe - rekreativci ili kao predstavnici pravne osobe (udruga, klubova, organizacija) koji termine u sportskoj dvorani žele koristiti u šk.god. 2020./2021.

Ne može se organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odjela ili učenici zajedno s drugim osobama. Kod treninga učenika, zajedno mogu trenirati učenici iz istog razrednog odjela.

Prednost se daje treninzima i rekreaciji za seniore uz poštivanje epidemioloških mjera i uputa na kraju javnog poziva.

 

III.

Sportska dvorana se,  u vrijeme kad se u dvorani ne odvijaju aktivnosti predviđene Godišnjim planom i programom škole,  može koristiti isključivo za sportske aktivnosti.

 

IV.

Dvorana se daje u najam u sljedećim terminima, i to:

- radnim danom od ponedjeljka do petka  od  12,20 – 21,30 h

- subotom (ukoliko budu popunjena 4 uzastopna termina).

 

Učionice se ne daju u najam tijekom proglašene epidemije COVID19.

 

V.

Cijena najma  jednog sata (60 minuta) dvorane iznosi:

                        -  za trening klubova, rekreativnih skupina i utakmica/natjecanja – 250 kn/h,

-  polovinu dvorane iznajmljujemo po cijeni 250 kn/h. U slučaju da dva  korisnika u isto vrijeme koriste dvoranu cijena se pojedinom korisniku umanjuje za 50%,

-  cjelodnevni najam dvorane iznosi 2.500,00 kn.

 

-  plaćanje: mjesečno po ispostavljenom računu za dugotrajni najam, odnosno po uplatnici za jednokratni.

 

 

VI.

Prednost u odabiru termina korištenja imaju korisnici koji plaćaju punu cijenu korištenja dvorane i oni koji unajmljuju termine na duži period.

 

VII.

Ovaj javni poziv otvoren je tijekom cijele školske godine 2020./2021.

 

VIII.

Ponuda mora sadržavati:

-    osobne podatke podnositelja prijave (naziv i punu adresu, OIB, ime i prezime osobe za   kontakt  te   telefonski broj ponuditelja)

-    vrstu aktivnosti

-    željeni termin i trajanje termina

-    popis osoba, članova kluba ili grupe koji će koristiti dvoranu i njihove OIB-e

 

IX.

Rok podnošenja prijave je 5 dana  prije planiranog početka korištenja dvorane, te se prije podnošenja prijave treba informirati o raspoloživosti termina.

 

X.

Ponude i rezervacije na adresu: OŠ Ante Kovačića, Gorički trg 3, 10299 Marija Gorica, s naznakom „Za  korištenje - najam termina u sportskoj  dvorani i klasičnim učionicama“ ,  elektroničkom poštom na: os.ante.kovacica@gmail.com ili telefonom: 01/3396-987.

 

XI.

O prihvaćanju prijave na javni poziv odlučuje ravnatelj škole u roku od 5 dana od dana primitka prijave.

Prigovor na Odluku ravnatelja podnosi se Školskom odboru u roku 3 dana od dana primitka iste.

 

XII.

Prijavitelj čija je prijava prihvaćena sklapa sa Školom Ugovor o korištenju-najmu sportske   dvorane sukladno uvjetima propisanima u ovom javnom pozivu, Kućnim redom i ostalim općim aktima poslovanja OŠ Ante Kovačića, Marija Gorica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA:

 

Vanjski korisnici u objekt ulaze kada nisu prisutni učenici i djelatnici škole. Obavezna je dezinfekcija ruku.

Korisnici su dužni poštivati postavljene epidemiološke mjere na sljedeći način: Ulaze u garažu, uzimaju stvari potrebne za trening i  posebnim ulazom kroz vanjsko stubište dolaze do ulaznih vrata dvorane, preobuvaju se, obuću stavljaju u vrećice koje nose sa sobom i ulaze u dvoranu.

Po završetku aktivnosti istim putem izlaze iz dvorane prema garaži.

Korisnici imaju pravo koristiti jedan sanitarni čvor. Svlačionice i tuševi se ne koriste.

Kontakt vanjskih korisnika s osobljem škole koje brine o korištenju školske sportske dvorane, ako se ne može izbjeći, skraćuje se na minimalno trajanje te provodi uz dosljedno održavanje distance od 2 m i korištenje maske za sve osobe.

Sve osobe nose masku cijelo vrijeme boravka u prostorijama škole osim kada to nije moguće zbog naravi sportske aktivnosti.

 

Ravnateljica

Jasna Horvat, mag.prim.educ.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o povratku nastave prema modelu A
Sabina Rubinić / datum: 9. 11. 2020. 11:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani roditelji, dragi naši učenici!

Nastava prema Modelu A (svi idemo u školu) nastavit će se u utorak, 10. listopada 2020., u 8 sati u jutro za sve učenike od 1. do 8. razreda (prema rasporedu B za niže razrede i rasporedu A za više).
I nadalje radimo prema Protokolu o radu škole i uputama o organizaciji rada u školi u uvjetima povezanim s COVID-19

 

Ostanimo odgovorni, čuvajmo svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.

Vaša ravnateljica Jasna Horvat


[OPŠIRNIJE]Još jedna nagrada!
Maja Kralj / datum: 6. 11. 2020. 14:40

Još jedna divna vijest! Jako su nas razveselili  rezultati natječaja „50. Poetski susret djece Zaprešića“ Gradske knjižnice Ante Kovačića.

Stručni žiri odlučio je da 1. nagradu na kajkavskom izričaju dobivaju naše Mia Kukolj i  mentorica Ana Mlinar za pjesmu „Breza“. Krasno priznanje uz lijepi 50. rođendan Susreta!

Pohvaljene su i Mijine pjesme "Hiža v Oplazniku" i "Rade se zmislim" te pjesma sedmašice Tine Petrinšak „Trsje“.

Veliki BRAVO za djevojke i učiteljicu! yes

Uživajte u pjesmama:

 

Breza


V mojem dvorišču
Breza stoji,
Visoka, gizdava
Z kiticam tankim 
V sunce gledi.
Cilu je zimu
Gola bila,
Sat je već drobne 
Listeke dobila.
Još malko sunca 
Još malko kiše
I golih kitic
Ne bu više.
Cilo bu lito  
V novoj obliki
Gizdava stala,
Z drobnim kiticam
V zelenoj kikljici 
Na vitru njihala.

  Mia Kukolj, 7. b


 
   Rada se zmislim


Rada se zmislim
 kak sam mala
h večerka prit hižum
mojoj babici h krilu sedila
i skup z jum
na nebu zvizde brojila.
Tak toplo i mehko
tu mi je bilo
kak tičeku h gnizdu
od mehkoga perja.
I sat se rada
h jenino krilo stisnem.
Una mi unda veli
da sam jenino
zlato malo
i to bu navik 
tak ostalo.
I sat, kat sam zrasla,
za ju bum navik
jenina mala,
najbolj, bliščeča
 zvizda ostala.


       Mia Kukolj, 7. b razred


Trsje


Pri sedamdeset lit
dida se je zmisliu
h Juriščaku, na brigu
posadit trsje.

Ot unda sako lito
moja cila familija fest dila,
bere i jušče
či trsje dobro rodi.

Tatek i vujča su majstori
za špricaje i košnju,
mamica i vujna za vezaje
sparonof,
a mi deca samo 
pomoremo brat.

Stara mama je gazdarica
i una samo dirigira
i vinčeko degustira.

Sako lito se spominamo
skopat ga van,
al unda baš
to lito lipo rodi 
i pak nam se smili.

I tak z lita h lito,
se je više grojzja,
a nigdar nigdo 
pri nas ne pije.

Ja ne znam zakaj
je to unda tak, 
da fest dilamo, a niš ne pijemo!
Štundiram…
valjda zato
kaj h našemu selu
saka prava familija
trsje mora imat.
                  Tina Petrinšak, 7. b

 

 

 

  Hiža v Oplazniku

Tu na brigu
v našemu goričkomu kraju
jedna mala, drvena hiža stoji.
Nigda je k joj vodiu blatni putec
a sat v asfalt gledi.
V toj se hiži rodiu
veliki čovik, naše gore list
po teromu i naša škola
ime nosi i gizdava je s tim.
Nigda su oko je rasli trnaci puni slif
denes jih baš i ni.
Al mala drvena hiža
još navik tu stoji.
Ante Kovačić tu je raso
mutiu se i veseu biu.
Po zimi se pot brik spuščau
i nazaj v brik hprtiu.
Nigda je v hiži fejst veselo bilo 
kaj jengof je čača muzikant biu.
Jožica je igrau,
popivali su si,
v hiži su se okna svitila v noči.
Denes hižica prazna, sama stoji.
Tek, tu i tam, nigdo dojde
kaj pogledat bi ju htiu.
I mi Kovačići mali,
dojdemo joj je, mutimo se i 
bežimo vuz hižu po puti…
  A jezin je dečec prešo zanavik h svit.

                          Mia Kukolj, 7. b

 


[OPŠIRNIJE]Prelazak nastave na model B
Administrator / datum: 4. 11. 2020. 17:45

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Zbog trenutne epidemiološke situacije u predmetnoj nastavi, a u suradnji sa školskom liječnicom, epidemiologom i Stožerom CZ Marije Gorice, naša škola prelazi na model B odvijanja nastave u sljedeća tri radna dana.
Tako će učenici od 5. do 8. razrednog odjela 5., 6. i 9. studenoga 2020. godine imati nastavu na daljinu, putem aplikacije Teams, a učenici od 1. do 4. razreda nastavljaju s nastavom u školi.


Učenici predmetne nastave se u četvrtak, 5. studenog u 8 sati ujutro moraju spojiti u svoje virtualne učionice. 


Povratak u školu bit će u utorak, 10. studenoga 2020. godine  u 8 sati prema ustaljenom rasporedu.

Molim vas za suradnju i razumijevanje.

Svako dobro,
vaša ravnateljica
                                 Jasna Horvat, mob 091/ 5327 298


[OPŠIRNIJE]Rascvjetane knjige
Maja Kralj / datum: 4. 11. 2020. 11:39

Već smo pisali o tome kako je moto ovogodišnjeg Mjeseca knjige "Razlistaj se!", uz fokus na ekološke teme, prirodu i zaštitu okoliša. Učiteljica likovne kulture, Irena Topić, rado i spremno provela je ideju školske knjižničarke da se od starih knjiga (knjiga za otpis) naprave razlistane i rascvjetane knjige. Hvala učiteljici Ireni na divnim ukrasima za školu!


[OPŠIRNIJE]Šaljemo straničnike u Litvu
Maja Kralj / datum: 4. 11. 2020. 10:46

[OPŠIRNIJE]Još lijepih vijesti!
Maja Kralj / datum: 4. 11. 2020. 09:16
Pristiglo je još lijepih vijesti! Imamo petero učenika među 10 % najboljih matematičara! Pokazali su to rezultati nedavno održanog međunarodnog matematičkog natjecanja Klokan bez granica.
Čestitamo Ivanu Noveselcu iz 3. r. (učiteljica Sanja Hudina), Marti Depikolozvane iz 4. r. (učiteljica Snježana Vranješ) i šestašima: Janku Jerkoviću, Mihaeli Magdić i Luki Ivčetiću (učiteljica Marina Poljak).
Ponosni smo! 🥰

[OPŠIRNIJE]Divna vijest s jubilarnog MALOG KAJ-a
Administrator / datum: 3. 11. 2020. 12:57
I ove godine smo sudjelovali literarnim radovima na 40. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić” - Sveti Ivan Zelina 2020. Čestitamo učenici Miji Kukolj i mentorici Ani Mlinar na osvojenoj nagradi! Na natječaj je pristiglo ukupno 257 kajkavskih pjesama. Mijinu izvedbu nagrađene pjesme “Črno- bili kipeci” i cijelu Smotru, koja je ove godine bila virtualna, pogledajte na poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=6txt3pgvs2c&t=2s

[OPŠIRNIJE]Blagdan Svih svetih i Dušni dan
Maja Kralj / datum: 3. 11. 2020. 12:54

 

 

 

 

Svijeća koja daje svjetlost drugoj svijeći, ne gubi svoj sjaj.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje
Maja Kralj / datum: 30. 10. 2020. 12:48
Naši najmlađi učenici podsjećaju da je sutra Svjetski dan štednje.
Danas su napravili malu izložbu svojih kasica-prasica u učionici 1. razreda.
Učiteljica Renata napomenula im je da se osim novca može štedjeti i na nekim drugim stvarima. Štedimo vodu, struju, papir... i na taj način čuvamo naš planet.
Štedimo za bolju budućnost!
 

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan interneta
Maja Kralj / datum: 29. 10. 2020. 14:22

Na današnji je dan prije 51 godinu poslana prva elektronička poruka s jednog računala na drugo te se 29. listopada smatra "rođendanom interneta". Otkriće interneta zauvijek je promijenilo način na koji svijet komunicira, kupuje, putuje, uči i informira se.

O internetu i posebice o sigurnosti na internetu danas se mnogo govorilo na satovima informatike.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Nikolina Malnar / datum: 28. 10. 2020. 14:35

Dragi naši učenici!

U ponedjeljak i utorak 2. i 3. 11. nema nastave jer tada traju mali jesenski praznici. Nastava počinje prema uobičajenom rasporedu u srijedu, 4. 11. u 8 sati za sve učenike od 1. do 8. razrednog odjela.

Želimo vam da uživate u lijepim, jesenskim danima koji su pred nama, obiđete grobove svojih pokojnika za blagdane Svih Svetih i na Dušni dan, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, kako bismo svi ostali zdravi i mogli dolaziti u školu!

Vaša ravnateljica Jasna Horvat


[OPŠIRNIJE]Bravo, dečki!
Maja Kralj / datum: 28. 10. 2020. 09:01
Jako su nas razveselili rezultati likovnog natječaja koji je KGZ – Gradska knjižnica Ante Kovačića provodila tijekom rujna i listopada 2020. godine.
Pohvaljeni su radovi naših Noe Ratkovića, Jakova Lukše (mentorica Renata Šikač) i Josipa Bočaka (mentorica Martina Šćukanec) koji će biti izloženi na Odjelu za djecu i mlade GK Ante Kovačića u Zaprešiću.
Zbog situacije u kojoj se nalazimo svečane dodjele nagrada u GK Ante Kovačića ove godine neće biti, ali će se u četvrtak, 26. 11. 2020. godine u 17 sati o projektu te nagrađenim i izabranim radovima govoriti u sklopu video priloga koji će biti postavljen na službenoj Facebook stranici .
Čestitamo dečkima i učiteljicama! 🙌👏

[OPŠIRNIJE]Nužne epidemiološke mjere za područje naše županije
Administrator / datum: 28. 10. 2020. 08:13

[OPŠIRNIJE]Bravo!
Maja Kralj / datum: 28. 10. 2020. 08:12
Uz nedavno pristigle zahvalnice, još jednom pohvaljujemo učenice i učiteljice za sudjelovanje na županijskim natjecanjima.
Katarina Plečko je uz mentorstvo Ane Mlinar sudjelovala na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika.
Zlatka Pavlić Držanić bila je mentorica Klaudiji Kralj i Petri Žagmešter na županijskom natjecanju iz kemije.
Ponosni smo! 🥰

[OPŠIRNIJE]Nastava tjelesne i zdravstvene kulture u prirodi
Maja Kralj / datum: 28. 10. 2020. 08:06

Sukladno preporukama i epidemiološkim mjerama, naše učiteljice razredne nastave i profesorica TZK koriste lijepo vrijeme za boravak na svježem zraku i usput se dobro razgibaju te uživaju u ljepoti jeseni i našeg zavičaja.

 
Svakako pogledajte sve fotografije!

[OPŠIRNIJE]Dobar tek!
Administrator / datum: 27. 10. 2020. 08:15

Za današnju užinu naši učenici jedu juhu od rajčice, domaću štrudlu s jabukama i mandarine. Dobar im tek! 🥰


[OPŠIRNIJE]"Generacija NOW " OŠ Ante Kovačića
Nikolina Malnar / datum: 23. 10. 2020. 11:50

Kovačići sudjeluju u projektu Generacija NOW

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi Internet of Things (IoT) natječaj pod nazivom Generacija NOW. U projektu sudjeluju osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge i druge edukacijske ustanove koje rade s djecom i mladima iz cijele Republike Hrvatske.

 Stoga nas je posebno obradovala vijest kako je između velikog broja prijava i motivacijskih pisama izborno povjerenstvo IRIM našu školu odabralo za sudjelovanje u ovogodišnjem programu Generacija NOW 2020./2021. Cilj projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

Svi sudionici projekta (stotinjak ustanova u Hrvatskoj) dobit će donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme i edukaciju. Naši učenici koji sudjeluju u programu Generacija NOW bit će okupljeni u projektnom timu uz mentorsku podršku učitelja informatike Višeslava Račića te izraditi  dva IoT projekta:

-          Školski projekt - projektni tim osmišljava konkretnu kreativnu projektnu ideju baziranu na IoT tehnologiji koju će razraditi primjenom donirane opreme. Tema školskog projekta je slobodna te projektni tim može krenuti u realizaciju školskog projekta po zaprimanju donacije IoT opreme. Školski projekt se prezentira na završnoj izložbi radova.

-          Kreativni natječaj - projektni tim osmišljava kreativni IoT projekt na zadanu temu. Učenici će pokazati svoju kreativnost i vještine korištenja STEM znanja, kreativno rješavanje problema i učenje putem istraživanja izradom kreativnih Internet of Things projekata različite složenosti.

Projektnom timu želimo puno uspjeha u istraživanju, inovacijama i kreativnosti!

[OPŠIRNIJE]Solidarnost na djelu
Maja Kralj / datum: 22. 10. 2020. 12:34

U našoj školi ponovno podržavamo akciju „Solidarnost na djelu“ koju provodi Hrvatski crveni križ (GD Zaprešić) već 48 godina.

Ove godine prikupljaju se samo financijska sredstva prodajom vrijednosnih bonova. Vjeroučiteljica Monika, povjerenica Crvenog križa u našoj školi, podijelila je proteklih dana bonove učenicima te od srca zahvaljujemo svima koji su se odazvali.

Sredstva se prikupljaju do početka mjeseca prosinca i planiraju se namjenski potrošiti za poboljšanje uvjeta boravka djece u Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju u Selcu.


[OPŠIRNIJE]Tableti
Sabina Rubinić / datum: 22. 10. 2020. 08:17

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme faza II (CKR II) sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda za školsku godinu 2020./2021., provelo je nabavu tablet uređaja za učenike razredne nastave, petih i sedmih razreda.
U sklopu tog projekta dopremljeni su tableti i u našu školu.
Dio tableta stiglo je prošle godine, a s novih 51 koji su stigli prethodnih dana, sada svi učenici predmetne nastave imaju svoj tablet.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka
Maja Kralj / datum: 20. 10. 2020. 14:25

[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Sabina Rubinić / datum: 19. 10. 2020. 14:02

Četvrtaši i njihova učiteljica Snježana Vranješ opet su bili jako vrijedni na satu domaćinstva. Plijevili su školski cvjetnjak i sadili lukovice tulipana.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Sabina Rubinić / datum: 19. 10. 2020. 13:56

"Kravata, sveopći simbol uglađenosti i kultiviranosti, vezuje se uz Hrvate. Oni, istina kravatu nisu “patentirali”, ali su je, kao modni detalj, u 17. stoljeću raširili po Europi, tako da je pod hrvatskim imenom postala, i do danas ostala, nezaobilaznim modnim dodatkom."
(https://academia-cravatica.hr/kravata-u-povijesti/?lang=hr)

Pogledajte na Facebooku kako smo se mi snašli s tim modnim dodatkom.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan hrane
Maja Kralj / datum: 16. 10. 2020. 19:42

[OPŠIRNIJE]Dan bijelog štapa
Sabina Rubinić / datum: 16. 10. 2020. 13:24

Na Satu razrednika 8. razreda obilježili smo Dan bijelog štapa, međunarodni dan slijepih osoba.
Ponovili smo kako se pravilno pristupa i pomaže slijepim i slabovidnim osobama, pisali i čitali poruke na Brailleovom pismu.
Pogledajte fotografije na našoj Facebook stranici.


[OPŠIRNIJE]SHEMA VOĆA I MLIJEKA
Nikolina Malnar / datum: 16. 10. 2020. 11:59

OŠ Ante Kovačića je i u ovoj školskoj godini uključena u projekt "Školska shema" kojom svim našim učenicima jednom tjedno osiguravamo svježe voće, a učenicima nižih razreda i mlijeko.

 


[OPŠIRNIJE]Vijeće učenika
Sabina Rubinić / datum: 15. 10. 2020. 13:57

Vijeće učenika je bilo konstruktivno! Puno dobrih ideja, zapažanja o organizaciji rada u školi i pohvala! Zajedno smo jači!


[OPŠIRNIJE]Razlistajmo se u Mjesecu knjige
Maja Kralj / datum: 15. 10. 2020. 12:53

[OPŠIRNIJE]Ježići iz 1. r.
Maja Kralj / datum: 14. 10. 2020. 14:27
Jaaaako simpatične ježeve izradili su danas prvašići s učiteljicom Renatom. 😍🤩🦔

[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Maja Kralj / datum: 13. 10. 2020. 14:36
Proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje započeli smo jučer. Učenici 4. r. su s učiteljicom Snježanom na Domaćinstvu radili slane kiflice. Bili su jako zainteresirani i vrijedni. Bravo! 👏
Fotografije potražite ovdje.

[OPŠIRNIJE]Uzbudljiv dan u školi
Sabina Rubinić / datum: 8. 10. 2020. 13:42

Danas je bilo uzbudljivo u školi.
Kao najavu Dana jabuka, učenici 7. b razreda pripremali su pitu od jabuka zajedno s učiteljicama Sandrom Rehorović i Iris Radmanić. Možemo vam reći da miriši odlično.
Drugaše je učitelj Višeslav Račić učio koristiti aplikaciju Zoom putem koje su razgovarali s ravnateljicom Jasnom Horvat.
A pogledajte kako je lijepo uređen kutak Prijatelja životinja. Poziva vas da i vi odložite pokoju dekicu i ugrijete nečije šapice.


[OPŠIRNIJE]Jesenski kutak 2. razreda
Maja Kralj / datum: 8. 10. 2020. 11:07
Osim što brinu o napuštenim psima, našim Prijateljima životinja iz 2. r. jako lijepo ide i ukrašavanje škole. Pogledajte samo ovaj Jesenski kutak! 🥰 Bravo za učiteljicu Andreju i njezine drugašiće! 👏
 

[OPŠIRNIJE]Daruj dekicu i ugrij njuškicu!
Maja Kralj / datum: 6. 10. 2020. 13:29

Simpatični Prijatelji životinja iz 2. r. zajedno s učiteljicom Andrejom pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu psima bez vlasnika. Akciju „Daruj dekicu i ugrij njuškicu“ naši Prijatelji životinja provode cijeli mjesec listopad povodom Svjetskog dana zaštite životinja (4. listopada). Dekice možete ostaviti na ulazu u školsku dvoranu.

Unaprijed zahvaljujemo na svim donacijama!


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Sabina Rubinić / datum: 5. 10. 2020. 12:07
5. listopada - Svjetski dan učitelja prigoda je prisjetiti se kako je uloga učitelja u životima djece i mladih iznimno važna!
Stoga sretan Dan učitelja svima koji su svoj život posvetili učiteljskom pozivu, sa željom za još puno kreativnosti, uspjeha, strpljenja i radosti s našim učenicima!