Datum objave: 20. listopada 2025.

Svjetski dan jabuka

Obilježili smo dan posvećen ovom zdravom, ukusnom i svima dobro poznatom voću.
Isprobavali smo različite vrste jabuka – crvene, zelene i žute – te otkrili kako svaka ima svoj poseban okus.
Proveli smo i zanimljiv pokus!
U četiri čaše stavili smo komadiće jabuke – u jednu s mlijekom, u drugu s vodom i limunom, treća s običnom vodom i četvrtu smo ubacili u praznu čašu. Nakon nekog vremena promatrali smo promjene i otkrili koja je jabuka najviše potamnila, a koja je ostala gotovo ista. Tako smo naučili kako limun sprječava tamnjenje jabuke i zašto do toga uopće dolazi.
Na kraju smo istražili kako nastaje jabuka – od malene sjemenke, preko cvijeta, pa sve do zrelog ploda.
Dan smo završili veseli i puni dojmova (i trbuha), jer – kako kaže poznata izreka:
“Jedna jabuka na dan, tjera doktora van!”

Pročitajte još

Pripreme za Božić

Pripreme za Božić

Pogledajte samo što su stvorile naše najmanje ručice iz Kreativne skupine koju vodi učiteljica Snježana Vranješ Požgaj! Bravo!Već idući tjedan počinje najradosnije iščekivanje!

Bravo!

Bravo!

Naši bistrići, Ema Botički i Ante Depikolozvane iz 4. razreda, prošli su na višu razinu SUDOKU natjecanja, na regionalnu razinu. Čestitamo i njihovom mentoru, učitelju Višeslavu Račiću! Poseban pljesak za Emu koja je drugu godinu zaredom postigla ovaj lijepi...

Skip to content