Datum objave: 20. listopada 2025.

Svjetski dan jabuka

Obilježili smo dan posvećen ovom zdravom, ukusnom i svima dobro poznatom voću.
Isprobavali smo različite vrste jabuka – crvene, zelene i žute – te otkrili kako svaka ima svoj poseban okus.
Proveli smo i zanimljiv pokus!
U četiri čaše stavili smo komadiće jabuke – u jednu s mlijekom, u drugu s vodom i limunom, treća s običnom vodom i četvrtu smo ubacili u praznu čašu. Nakon nekog vremena promatrali smo promjene i otkrili koja je jabuka najviše potamnila, a koja je ostala gotovo ista. Tako smo naučili kako limun sprječava tamnjenje jabuke i zašto do toga uopće dolazi.
Na kraju smo istražili kako nastaje jabuka – od malene sjemenke, preko cvijeta, pa sve do zrelog ploda.
Dan smo završili veseli i puni dojmova (i trbuha), jer – kako kaže poznata izreka:
“Jedna jabuka na dan, tjera doktora van!”

Pročitajte još

Svjetski dan planina

Svjetski dan planina

Na Svjetski dan planina učenici iz produženog boravka proučavali su djela umjetnice Sarah Dennis i druge zanimljive pejzaže.Sve su to spojili u trodimenzionalne likovne radove koje su učenici raznim tehnikama i materijalima radili čak nekoliko dana. Puno su se...

Bravo, drugašići!

Bravo, drugašići!

Učiteljica Renata Šikač posebno je ponosna na svoje učenike koji su na dodatnoj nastavi napisali prigodne sastavke. Pročitajte!

Skip to content