Datum objave: 20. listopada 2025.

Svjetski dan jabuka

Obilježili smo dan posvećen ovom zdravom, ukusnom i svima dobro poznatom voću.
Isprobavali smo različite vrste jabuka – crvene, zelene i žute – te otkrili kako svaka ima svoj poseban okus.
Proveli smo i zanimljiv pokus!
U četiri čaše stavili smo komadiće jabuke – u jednu s mlijekom, u drugu s vodom i limunom, treća s običnom vodom i četvrtu smo ubacili u praznu čašu. Nakon nekog vremena promatrali smo promjene i otkrili koja je jabuka najviše potamnila, a koja je ostala gotovo ista. Tako smo naučili kako limun sprječava tamnjenje jabuke i zašto do toga uopće dolazi.
Na kraju smo istražili kako nastaje jabuka – od malene sjemenke, preko cvijeta, pa sve do zrelog ploda.
Dan smo završili veseli i puni dojmova (i trbuha), jer – kako kaže poznata izreka:
“Jedna jabuka na dan, tjera doktora van!”

Pročitajte još

Posjet zoološkom vrtu

Posjet zoološkom vrtu

Ima li ljepšeg doživljaja za djecu, nego provesti nastavni dan u sjeni stoljetnih platana i odsjaju maksimirskoj jezera, s velikim i malim životinjama?Bravo za učenike od 1. do 4. razreda, učiteljice Snježanu, Renatu, Andreju i Renatu, asistenticu Doroteju i...

Hvala od srca!

Hvala od srca!

Poštovani roditelji, dragi naši učenici! Na svečanosti Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, zahvaljujući vašim donacijama za tombole, kruh i kolače, prikupili smo 913.76 eura koje smo namijenili za Marijine obroke i za obnovu fonda školske knjižnice!

Skip to content